Maya takviminin 21.12.2012 tarihini eski dünyanın son günü, 6. Güneş çağının başlangıcı olarak belirtmesine 2 yıl yakın bir süre kaldı. Günler geçtikçe dünyadaki değişimleri de yakından farkedebiliyoruz. Hep böylemiydi dünyamız diye sorduğumuzda açık bir değişimin gözlendiği muhakkak. Tabiki bunda yaşanan doğa olayları ilk sırayı çekerken, siyasi anlaşmazlıklar ve devletler arası polemikler de önemli yer tutuyor.
İlk olarak izlanda daki “Eyjafjallajoekull” buzulunun altında bulunan yanardağın 190 yıl sonra faaliyete geçmesi ve sık sık lav püskürtmesi, bunun sonucunda oluşan kara bulutlar birçoğumuzun ilk kez gördüğü, duyduğu bir durum belkide. İzlanda yanardağının bu kara bulutlarının hem insanlara, hem hava yolu şirketlerine hemde ülke ekonomilerine açtığı yaralar ve verdiği sıkıntılarda, basit gibi görünen bir sıkıntının boyutu biraz arttığında durumun nelere mal olabileceğini en güzel şekilde örneklendiriyor. Evlerinden tahliye olmak zorunda olan binlerce kişi de cabası tabi. İzlanda Üniversitesi Doğa Bilimleri Enstitüsü’nün incelemelerine göre İzlandanın 5. büyük buzulunun altında bulunan yanardağ faaliyetlerini sürdürmeye devam etmesi, buzulların hızla erimesi ve büyük bir sel tehlikesinin ortaya çıkması demek. Yine yanardağ faaliyetlerinin
bölgedeki en büyük volkanik dağ olan Katla Yanardağını da faaliyete geçirmesinin bilançosunun ise ağır olacağı belirtiliyor.
Çin de değişimlerden nasibini alanlardan. Hemen yanı başındaki komşuları aşırı yağmurlar, seller ile boğuşurken Çin
son 60 yılın en kurak yılını yaşıyor. Meteoroloji yetkilileri ise kötümser; kısa ve orta vadede kuraklığın geçeceğine dair bir işaret olmadığını ifade ediyor. Yetkililer kuraklığın ekonomiye zararının yaklaşık 3 milyar dolar olduğunu tahmin ediyor. Kuraklıktan etkilenen 20 milyondan fazla Çinli’nin içme suyuna erişim konusunda zorluklar yaşadığı da kaydediliyor. Beş aydır süren kuraklığın özellikle Guangxi özerk bölgesinde ve Sichuan eyaletinde hayatı son derece olumsuz etkilediği belirtiliyor.
Diğer yandan Dünyada meydana gelen siyasi gelişmeler ise çok büyük sorunlara yol açabilecek cinsten. Gazze’ye yardım amaçlı yola çıkan Türk gemisi Mavi Marmaraya İsrail askerlerinin baskını, Ülkemizin ve İsrailin başrollerini çektiği bir durum ortaya çıkardı. Savaş senaryolarının sık sık telafuz edildiği bu dönemde Baba Vanga Aklımıza geliyor. Temennimiz ise birşeylerin büyümeden hukuki yollardan tatlıya bağlanması.
Arif Baştürk
Seda Kübra Küçükaslan
Ece Bostancı
Haziran 7th, 2010 on 12:58
Kendiniz söylüyorsunuz 190 yıl önce zaten faaliyetteymiş. Dünyanın dört bir yanında sürekli olarak yanardağlar patlar durur, Dünya’nın çekirdeği canlı olduğu için bu faaliyetler daha milyarlarca yıl sürecek.. Bir yanardağın patlaması niye bir şeyin işaretçisi olsun? Bunlar sürekli patlıyor zaten, şimdiye kadar anormal bir şey olmamış.
(Çin de değişimlerden nasibini alanlardan. Hemen yanı başındaki komşuları aşırı yağmurlar, seller ile boğuşurken Çin dunyada kuraklik 21.12.2012ye 2 Kala Dünyada ki Değişimlerson 60 yılın en kurak yılını yaşıyor)
Burda yine kendiniz demişsiniz, son 60 yılın en kurak yılı diye.. Demek ki 1950′lerde bundan daha kurak bir yıl yaşanmış Çin’de.. Çok kısa bir süre bu Maya kehanetleri açısından düşününce.
Maya kehanetlerinin ciddiye alınması için binlerce yıldır ilk kez yanardağın patlamış olması ve son 5000 yılın en kurak yılını yaşıyor olmamız gerekiyor.. Patlayan yanardağın kendisi 130 yıl önce patlamış, Çin de 1950′de daha kurakmış. Bunu kendiniz söylüyorsunuz, bunlar herhangi bir anlam taşımaz.
(Diğer yandan Dünyada meydana gelen siyasi gelişmeler ise çok büyük sorunlara yol açabilecek cinsten. Gazze’ye yardım amaçlı yola çıkan Türk gemisi Mavi Marmaraya İsrail askerlerinin baskını, Ülkemizin ve İsrailin başrollerini çektiği bir durum ortaya çıkardı. Savaş senaryolarının sık sık telafuz edildiği bu dönemde Baba Vanga Aklımıza geliyor)
Yani siyasi gelişmeler hızlandı diye 2012′de büyük bir şey olacaksa bu olayın 1940′larda olması gerekirdi çünkü savaşlarda 50 milyondan fazla insan öldü, toplama kamplarında insanlar katledildi, atom bombaları şehirleri yok etti, yangın bombaları yüzünden yüzbinlerce insan boğuldu. Hani siyasi sorunlar bir kıyamet habercisi olsaydı bu kıyametin 70 yıl önce kopmuş olması gerekiyordu.
Haziran 7th, 2010 on 23:07
mö 3500 yılında mezapotamyada (kuzey bölgesi anadolu içinde) gelişmiş bir yazı sistemiyle destanlarını yazan, tarımı geliştiren, adalet sistemlerini kuran astrolojide ileri ve gözlemleri mükemmel bir topluluk vardı.Tüm bunlarla arkasından gelen çağlara önayak oldu. 5500 yıldan beri halen bize birşeyler öğretiyorsa, anılıyorsa, tufan ve nibura hakkında muhakkak bir parça gerçeklik payı vardır.
Neden telefonun ve uydunun olmadığı internet ağının olmadığı haberleşmenin kıtalar arası yapılmadığı dönemlerde tüm toplulukların sanki genlerine işlemiş gibi bir tufan, yıkım hikayesi var.
Neden son zamanlarda çok büyük depremler yaşanıyor, neden her geçen yıl dünya üzerinde güçlenen fırtınalar çıkmaya başladı, neden buzullar eriyor (500 yıl öncede şuanki erime hızı ile eriyebilirdi), neden çok sayıda yanardağlar patlıyor… dünya üzerinde hızlanan bu hareketlilik neyin habercisi veya uyarısı. Ve bu insanların davranışlarını bile olumsuz etkiliyor.Siyasal olaylar çok hareketlendi. Dünyada bir yanda coğrafi yönden olumsuzluklar yaşanırken ülkeler ve topluluklar arasında adaletli ve yararlı anlaşmalar yapılacağına bilimde hastalıkta yeni tedavi yöntemleri bulunacağına, ekonominin iyi işlemesi gerekirken, yaşamsal sorunlar çözüleceğine gelinen şuanki nokta haberleri izleyince görülüyor.
Son olarak; dünyada doğal afetler hız kazanırken, milletler arası negatifliğin artması, paralel gidiyor.
Haziran 8th, 2010 on 10:59
buzullarin neden 500 yil once erimedigini soyleyim usttede yazdim volkan larin patlama nedenlerini buzullar ermimedi cunku suan ozon tabakasi delindi ve bu yuzden bir kac dogal afetler birbirini takip ediyor budur yani sadece ne isin icinde bi bit kemigi aryosunuz ki
Haziran 8th, 2010 on 12:41
Sukru bey çok önyargılısınız, sanki at gözlüğü takmış gibi. Neden mi? Bana sitedeki hiçbir yazıda 2012 de kıyamet kopacak diyen 1 cümle bulamassınız. Bulursanız yazın. Ama hala 2012 de kıyamet kopmayacak, siyasetle kıyametin ne alakası var yanardağ hep patlar falan yorumları. Yukardaki yazıda değişimden söz ediliyor ve bu değişimler var bunları görüyorsuz sizde, 500 yıl önce yanardağ bu kadar sık patlamaz mış, bu kadar sık depremler olmazmış, vs vs ama bugün öyle mi değil, o halde bir değişim söz konusu, bugün ozon tabakası delindiğinden böyle diyorsunuz, buda dünkü ozon tabakası ile bugünkü arasındaki farkı ortaya koyuyor, bu da değişim değil mi
Haziran 8th, 2010 on 16:57
hayir degil dunya daha kotulerini de gordu ve birazda bilimsel olarak bakin olaya ve bilimsel olarak boyle bir sey yok ve foton kusagi degisim felan mis bunlarda sacma seyler yani ortada oyle bir sey yok olmayan birseyi tartisiyoruz resmen bana foton kusagini gosterin bulan bir adam var mi kanitlari var mi yok kanit yoksa foton da yok
Haziran 30th, 2010 on 16:07
Sükrü beyinde çeşitli savunmaları var tabii ama biliminde açıklayamadığı çok şey var…
Şu NASA deninen ABD şirketinin sakladığı eminim çok önemli şeyler var ve bunları dünyadan sır gibi saklıyorlar…
Tabii ki ne olacağını tam olarak kimse kestiremez bir bakmışsınız bir saat sonra dünya yanmaya başlamış
Bunlar ihtimal sonuçta ama bilimin açıklayamadığı bazı şeyleride deşmek gerektiğini düşünüyorum.
Saygılar… Güzel bir site olmuş.
Temmuz 3rd, 2010 on 18:10
arkadasim ben savunuyorum cunku sacma yani bana bi soylermisiniz foton kusagi hakkinda bir sey kanitlanmis bi sey bile degil yani ayni marduk gezegeni gibi
Temmuz 23rd, 2010 on 16:49
Bu mayalar herşeyi hesaplayan o anki şartlarda bile çoğu şeyi bildikleri kitaplarla ıspatlanmıştır. Mayalar 10.600 küsür yılda bir niburu gezegenin dünyaya yakın geçtiğini ve manyetik dalga yollayarak insanoğlu üzerinde etkisinin olduğunu varsaymışlardır. Şuan nasa’nın da elindeki delillerle bu gezegenin 2012 de geçiğini söylediler. Bundan 10,000 küsür yıl önce bu gezegenin geçtiği kanıtlanmıştır.Yani galakside aslında bir gezegen daha mevcut. Bu durumu şöyle izah edebilirim. Taş devri ile bugünkü tarih arasındaki teknolojik farklılıklar. Ordan buraya varın siz hesap edin. 3 boyuttan 5. boyuta geçiyoruz işte.
Ağustos 19th, 2010 on 06:02
kusura bakmayın ama ben şükrü beyin bağnaz bir insan olduğunu düşünüyorum.dünya belirli bir değişim içinde buna hayır diyen birinin anaokulu seviyesinde bir zekaya sahip olabileceğini sanıyorum.buzullar 500 yıl önce neden mi erimiyordu? 500 yıl önceki teknolojiyle günümüz teknolojisi apayrı 2 noktanın ucunda duruyor ve bu teknolojinin dünyadaki karbonhidrat seviyesini arttırması ve bu karbonhidrat seviyesinin de ısınmaya yol açması..siyasi gelişmeler hızlandıysa 1940larda olması gerekirdi gibisinden enteresan bir yorum da yapılmış.demekki 1940lardaki siyasi hızlanmalar yeterince hızlı değildi..dünya kötü şeyler görmüş olabilir ama hayat devam ederken ve bu kadar bilinçsiz insan varken dünya daha da kötülerini gördü demek saçmalığın daniskası olur.dünaydaki karbonhidrat seviyesi aynı hızda artmaya devam ederse 2060 yılında en uç noktaya gelicek ve dünyanın sonu olacak yapılan araştırmalara göre..
şunları da eklemek istiyorum nasa dünyanın sonun geleceğini de tespit etse dünaya çarpacak bir göktaşını da tespit etse insanlığa bir açıklama yapacağına kesinlikle inanmıyorum.çünkü dünyaya bir göktaşının çarpacağı haberi televizyonlardan tüm insanlığa duyurulsa dünyada çıkacak kaosu artık siz düşünün..nasanın bir çok bilgiyi açıklamadığına da eminim..örneğin dünya dışı varlıklarla temasa geçmiş olabilirler ve böyle bir şey olsa açıklamamaları gayet normal ama çok üzücü olur.çünkü dünya dışı varlıkların var olduğu kesin olarak kanıtlansa ve onların yaşadıkları gezegen de bulunsa bu dini açıdan her şeyin yok olması ve inandığımız her şeyin yoq olması demek olur..bu nedenle şöyle bir şey söylüyorum korkunun ecele faydası yok..merakla 2012yi bekliyoruzz…
Eylül 23rd, 2010 on 11:29
Bu yazıya Şükrü bey yazılabilecek en güzel şeyleri yazmış ama bakıyorum da herkes onu eleştiriyor. Sanırım çok fazla bu senaryolara kapılınca insan sağlıklı muhakeme yeteneğini kaybediyor. Ben 2012 de dünyada önemli gelişmelerin olabileceğine inanıyorum fakat doğal afetlerin artması, önemli siyasi gelişmeler buna asla bir işaret olamaz. Olayları sadece bu günün şartlarında değerlendirirsek evet olanlar çok önemli gelebilir. Fakat biraz tarih bilgisine sahip bir insan tarihin her döneminde, kendi zamanı için yeni denebilecek, çok önemli siyasi ve coğrafi gelişmelerin yaşandığını bilir. Mayaların takvimine gelince bizim bu takvimin nasıl bulunduğunu bilmememiz takvimin doğru olmadığı anlamına gelmez. Bizim çözemediğimiz bazı şeyleri çözmüş olabilirler, eski uygarlıklarla ilgili bilinmeyen çok şey var. Foton kuşağı ise bir teori. Doğruluğu kanıtlanmadı ama yanlış olduğu da kanıtlanmadı. Bence ne olacağını bilemesek de 2012 birçok yönüyle sıradışı bir yıl olacak kanaatindeyim.
Ekim 17th, 2010 on 18:22
Biraz Geç Yazdım Ama Hepinize Gülüyorum Şükrü Bey Hehehe Demekle Yetiniyorum Tabiki Sizlerede Bilimden Bahsediyorsunuz Şükrü Bey Acaba Bilim Ne Demek Anlamını Biliyormusunuz ? Burdan Gördüğümüz Hayır.
Bilim Demek Herşeye Bir Bakış Açısıdır Kalıplaşmış Bakış Açısı Hariç Herşeydir Yani Örneğin Taşı Attığımızda Yere Düşer Dediğimizde Evet Yere Düşer Demez.Eline Alır Ve Yere Bırakır Tabi Bunu Acaba Nasıl Havada Tutabilirimde Der Yani Bir Yandan Test ederken Bir Yandan Çözüm Arar Sizler Neye Dayanarak Konuşuyorsunuz Sitenin Sahibi Ya Olursa Yaklaşımında Bu Olmalı Zaten İşte Budur Bilim Ne Olursa Olsun Her Zaman İhtimallere Dayanarak Konuşur Hayır Bu Taş Yere Düşer Bunu Engelleyemeyiz Demez Tabi Evet Yere Düşer Havada Tutamazsınız Uzaya Çıktığımızda Halbuki Taş Havada Nasıl Kalır Size Anlatabildimmi Gördüğümüzde Böyle Olmaz.
Hee Sizlere Gelince Arkadaşlar Bazılarınız Karbonhidrat diyor Anlamadım Karbon Hidrat Noluyor Hmm. Yoksa KarbonDioksit Olmasın.Hepiniz Şaşırmış Durumdasınız Bence Hiç Daha Fazla Yazıp İnsanlarımızın Kafasını Bulandırmayın.
Görünüşe Göre Sizin Kafalar Epey Bir Duman Olmuş Karbon Hidrat , Tuz , Karabiber
:D:D
Ciddiyetle Diyecek Olursak Bu 2012 Olayı Bizden Önceki Nesillerin Bize MEsajıdır Ne Olacağını 2012 De Göreceğiz Tarih Kayarsa Üzülmeyin.
Oda Toprak Gibidir Hep Kayar
Kasım 17th, 2010 on 23:48
ya herkes birşey söylemiş iyi,güzel… ama bu senaryolar 2003 yılında da yazılmıştı hatırlarsanız…insanoplu her zaman bu gibi olaylara inanır ve tartışır…Ama geleceği sadece ve sadece Allah Teala bilir.tabi bilimsel veriler de kanıt sayılabilir ancak dedğim gibi 2003′te de aynı bilimsel konuşmaları yapmışlardı… 2012′de kıyamet kopar gibi bir muhabbet de dönüyor ortada…durun bakalım daha küçük alametlerin bile hepsi gerçekleşmedi… foton moton bana pek inanılası gelmiyor.eğer 2012′de bişey olursa ve biz sağ kalırsak burdan hesap sorun bana
haa bu arada Nasa da marduk’u yalanladı… bazı bilgileri saklıyor olabilir ama olacak bişeyi de reddetmez bence…
Aralık 13th, 2010 on 23:50
hereksn bakış açısı FarkLı olabilir.. bana göre evet değişikLikler var ve bu değişikliklere karşı koyamıyoruz? ? önyargıyla başlayp aa işte bu oLmaz uydurma bunLar falan denilmemeli bnce ben inanyrm açıkcası
Aralık 31st, 2010 on 16:01
düşünsenize bi 50 sene once cep telefonu gibi bir aletle ayrı ülkelerde ki iki kişinin görüntülü konuşacağını söyleselerdi . şükrü beyin yukarıda yaptığı gibi “inanmam kardeşim ne salakca bi düşünce kanıtlayın” dicekti kesin.kanıtlamak için bi 50 senne beklicekler şükrü beye. ama bliyomusunuz şükrü beyin suçu yok burada o ona öğretildiği gibi tek tarafa bakıyor önüne gelenleri öğütüyor.
Eğitim sistemi bu milli eğitim bakanımız bir avukat saçma saçma şeyler.Tesla diye bir adam var edisonun çok adi bir şekilde kötüledigi bir hayatını okuyun derim. imkansız gibi görünen insanlara bedava elektrik enerjisini ulaştırma çabası yüzünen öldüğünü anlayacaksınız. birşeyler sizden gizleniyor sadece yeniliklere açık olun her zman. ön yargılı olmayın . saygılarımla
Ocak 9th, 2011 on 22:49
bu konuya merakım çok fazla ama bilgimin aynı şekilde olduğunu söyleyemem..ve bu siteye yapanlarada tşk ediyorum..
Ocak 16th, 2011 on 21:27
Söylenilen bi çok şey var arkadaşlar.Olaya bilimsel açıdan bakalım.
1. si iklim değişikliğiyle karşı karşıyayız.Avusturalya’da yaz günü kar yağdı biliyorsunuz.
2. si zaman eskisine göre çok daha hızlı akıyor.
3. sü bu değişimlere neden olarak bilim birşeyler göstermiyor.
4. sü schumann rezonansı değerleri insanlardan gizleniyor.
Ve 5. si sadece mayalar değil bazı ünlü kahinler de birşeyler olacağı konusunda hemfikir.
Tüm bu olan bitenler David Morrison’un söylediği gibi 2012 filmine reklam olamaz bence.Modern bilim güneşin nasıl çalıştığını bile henüz tam olarak açıklayabilmiş değil.Spekülasyonların önüne geçemiyorlar açıklama konusunda.Ve mayaların yüzyıllar önce söylediği şeyleri modern bilim yeni yeni anlamaya başladı.Dikkat çekmek istediğim 2. bir konu Hz. Muhammet(s.a.v.)ahir zaman peygamberidir.Peygamberlerin sonuncusudur ve kıyametin kopmasına az bir zaman kala gönderildiği söylenir.Bilim her ne kadar ileri olsa da bu dünya başı boş değil.Ve değişmeyen tek şey değişimin kendisi.
Nisan 20th, 2011 on 04:52
Bende soyliyeyim bisey dedim
Ya, Maya falan bilmem ben ama evet, dunyanin sonu yavaaas yavas belki de hizli yaklasiyor. Bence dunyanin sonunu degil, sonundan sonra olacaklari bilen varsa, veya hesaplayan, yazan cizen, maya vsr. !!! tabiki yok. Onu dusunelim. Dunya sona erince zaten dunyayla isimiz kalmayacak. Ya sonrasi ?? gelecege bakmak lazim, geriye degil.
Nisan 20th, 2011 on 21:54
Foton kusagi gelmeyecek kimse boyle seyler beklemesin guneste buyuk patlamalar olacak ve samanyolunun merkezine doğru geldik sayılır orada bir karadelik var ve o ne yapacaksa yapacak foton degil yani maddenin yapısı degisecek belki yeni elementler aciga cikacak bekleyip gorecegiz,elektrikle calisan alet kalmayacak cunku maddenin yapisi degisecek elektirk ile maddenin elektirgi zit olacak ve birbirini itecek.bu hafiflemesine ve isiga donusmesine neden olacak insalarda madde unutmayin bizde degisecegiz atomlarimiz hafifleyecek enerjimiz aciga cikacak.
Ağustos 13th, 2011 on 04:28
ne kıyametinden bahsediyosunuz …daha mehdi as .yok ortalaıklarda …dünyanın en azından 110 yılı var …biraz okusanız ii olur ama bu yaşanan larda kıyamet alemetleri hepinzin yazdıkları kıyamet alametleri arsında ama dünyanın daha ömrü var arkadaşalr en azından 100 yılı var ( doğrusunu Allah bilir ))